Actueel

De Publieke Tribune: Twee gezichten van Social Media

Vanuit Stichting TIM hebben we een bijdrage mogen leveren aan de uitzending van 8 mei 2022 op NPO2. Lees er meer over in onze Nieuwsbrief.

Lees meer

Artikel in AD: Ouders overleden Tim maken animatiefilm over challenges en groepsdruk.

Lees meer

Nieuw levensgevaarlijk bierspel

Artsen waarschuwen voor een nieuw bierspel waarbij jongeren proberen een bierdop door te slikken!

Lees meer

Het jaar 2020…iets met challenges!

NIEUWSBRIEF 30 DECEMBER 2020

2020 is voor veel mensen een uitdagend jaar geweest en de start van 2021 zal niet anders zijn. Ook de activiteiten van onze stichting moesten we helaas op een lager pitje zetten, ook al is dit niets vergeleken met de problemen die anderen privé en zakelijk hebben ervaren.

Lees meer hierover in onze laatste nieuwsbrief.

Lees meer

Documentaire The Choking Game nu online!

NIEUWSBRIEF 6 MEI 2020

3 jaar na het overlijden van Tim hebben we onze documentaire nu online gezet.

Bekijk de documentaire en deel deze ajb zoveel mogelijk met andere ouders. Hopelijk kunnen we zo nieuwe slachtoffers voorkomen!

Lees meer

Corona en Online Challenges

NIEUWSBRIEF 18 MAART 2020

Door het vele thuis zitten en de verveling worden er nieuwe challenges bedacht. 

Meestal zijn ze erg leuk maar er kunnen ook gevaarlijke ontstaan. Blijf erover in gesprek met je kind. Lees er meer over in onze nieuwsbrief !

Lees meer

NIEUW EN ABSURD: DE SKULL BREAKER CHALLENGE

NIEUWSBRIEF 22 FEBRUARI 2020

Via TikTok gaat een nieuwe en levensgevaarlijke challenge viraal: de skull breaker challenge.

Lees er meer over in onze nieuwsbrief !

Lees meer

Heeft mijn kind een gameverslaving?

Net als online challenges is gamen niet meer weg te denken uit het leven van veel jongeren. Gamen is leuk en onschuldig, toch? Bij de meeste jongeren wel, maar bij overmatig gebruik kan het voor problemen zorgen. Veel ouders worstelen daarom met de vraag; gamet mijn kind te veel? 

Hoe kan je als ouder de symptomen herkennen? En hoe kan je ermee omgaan?

Lees meer

Jongerenfilm #ChallengeTheChallenge is klaar

Onze film voor jongeren is vanaf nu te bekijken via onze website en Youtube

Lees meer

Better Internet for Kids: Nieuwsbrief (Engels) over Online Challenges

ONLINE CHALLENGES

In each edition of the BIK bulletin, we look at a topical issue – in the June 2019 edition we look at online challenges from the perspectives of various stakeholders. Geert Reynders, who lost his son Tim to a dangerous online challenge, shares his views on the issue and on how different actors can play their part in ensuring young people remain safe online. His perspective is complemented with that of the European network of Safer Internet Centres, young people, educators, researchers and industry.

Lees meer

Nieuwe Vacuum Challenge

In een grote afvalzak gaan zitten en dan alle lucht eruit trekken met een sterke stofzuiger. Dit is de nieuwste challenge die rondgaat op internet en zowel door volwassenen als jongeren wordt gedaan. Het effect is lachwekkend, maar als het per ongeluk misgaa kan het tot hersenschade door zuurstoftekort en zelfs de dood leiden. 

Lees meer

“Ik daag je uit!”

Online challenges zijn helemaal hip onder de jeugd. In principe zijn deze internetuitdagingen geen probleem. Een spelletje ‘doen, durf of de waarheid’ was vroeger immers ook niet verkeerd. Sommige internet challenges hebben hetzelfde onschuldige karakter: ze zijn gek en grappig en leuk om te delen. Andere challenges zijn echter ontzettend gevaarlijk – en kinderen zien de risico’s daar niet altijd van in.

Lees meer

We hebben niet stilgezeten!

Sinds onze laatste nieuwsbrief van begin dit jaar hebben we vanuit de Stichting niet stilgezeten. Even een korte opsomming van de belangrijkste activiteiten:

Lees meer

Internetchallenges: hamburgers proppen, ice buckets en verwurgingen

Van een stortbad met ijswater voor het goede doel tot wasmiddelpods opeten: internetchallenges bestaan in alle mogelijke vormen. Op social media zijn ze mateloos populair. Tieners doen ze graag na, maar lijken de gevaren niet te zien. De Nieuwsredactie bedacht zelfs haar eigen challenge: de Grote Gouden Boog Burger-challenge.

Lees meer

We zijn gestart!

Na maanden van voorbereiding is onze website in november live gegaan. Daar zijn we uiteraard erg blij mee. De huidige website is met name gericht op informatie voor ouders en opvoeders en zal verder uitgebreid worden met o.a. informatie-filmpjes.

Lees meer

Momo is nepnieuws en geen echte challenge

Een nieuwe internetchallenge raast de wereld over. Momo. Zij zou tieners onder bedreiging overhalen om zelfmoord te plegen. Wat moeten we hiermee? We geven een mediawijze handreiking.

Lees meer

Choking-challenge: ‘Ik wist dat het gevaarlijk was, maar deed het toch’

De bananen-sprite-challenge, de Kylie Jenner-lip-challenge, de deo-challenge en de tidepod-challenge. De lijst van 'uitdagingen' die rondgaan op internet is bijna eindeloos.

Lees meer

Politie en gemeente waarschuwen voor ‘op de weg zitten’ challenge

Politie, buurttoezicht en de gemeente Leerdam waarschuwen voor een levensgevaarlijke ‘challenge’ of stunt die afgelopen week opdook in de stad. Daarbij zouden jongeren zo lang mogelijk in het donker op de weg gaan zitten of liggen. In elk geval één keer ging dat maar net goed.

Lees meer