Voor ouders

Kinderen zijn steeds meer en op steeds jongere leeftijd online. Naast de vele leuke en interessante dingen die ze aantreffen, worden ze helaas ook geconfronteerd met vervelende en zelfs gevaarlijke zaken. Tot die laatste categorie behoren ook de online challenges.

Als ouder is het bijna onmogelijk om te weten waarmee je kind on-line geconfronteerd wordt. Waarschuwen hiervoor is dus erg lastig. Temeer omdat het vaak pubers zijn die zich ook niet zomaar laten waarschuwen.

Moet ik dan als ouder machteloos toekijken en hopen dat er niets gebeurt? Vanuit Stichting T.I.M. vinden wij van niet. Zelf op de hoogte blijven en in gesprek blijven met je kind zijn hierbij cruciaal.

OP DE HOOGTE BLIJVEN

Indien je op de hoogte wil blijven van de meeste actuele en gevaarlijke challenges, dan kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Indien je breder geïnformeerd wil worden over Media & Jongeren, dan kan je bijvoorbeeld terecht op onderstaande websites. Vaak maken zij ook gebruik van nieuwsbrieven:

 

MET JE KIND IN GESPREK

Op een luchtige manier met je kind in gesprek blijven hierover helpt uiteraard. Er zijn ook gezinnen waar dit een vast gespreksonderwerp aan het einde van de week is: “Wat is het meest gekke of rare wat je deze week gezien hebt op internet of social media?” Dit kan een mooie opening bieden om in gesprek te gaan over de minder prettige aspecten van de on-line wereld.

Onderstaande artikelen en websites bevatten meer nuttige tips op dit vlak: