In de media

Alarm om levensgevaarlijke choking game

Een Amsterdamse scholier van 15 jaar is aangehouden voor het wurgen van vier klasgenoten die hierbij het bewustzijn verloren.

Lees meer

De Publieke Tribune - Twee gezichten van Social Media

Social media hebben ons leven verrijkt, nieuwe werelden geopend en ons efficiënter gemaakt. Maar social media hebben ook schaduwkanten: ze kunnen leiden tot een verwrongen wereldbeeld, tot verslaving en tot onzekerheid. Op het Albeda College in Rotterdam gaan jongeren, docenten en ouders in gesprek met Alexandra van Huffelen, staatssecretaris van Digitalisering. Hoe kan zij de online wereld veiliger maken?

Het aspect van 'Twee gezichten van Social Media' wordt vanuit verschillende invalshoeken besproken. Ook jongeren komen uitgebreid aan bod en geven zelf aan dat ze graag meer begeleid willen worden in de ontdekking van deze online wereld. 

Vanuit onze stichting hebben we ook gepleit voor meer aandacht op scholen. Het is eigenlijk absurd dat dit nog geen onderdeel is van het standaard lessenpakket, terwijl het een wezenlijk en nieuwe onderdeel is geworden van het dagelijkse leven.

Lees meer

Als een online challenge mis gaat - Podcast De Dag NPO1

Lees meer

Artikel in AD: Ouders overleden Tim maken animatiefilm over challenges en groepsdruk.

Lees meer

Wat is de rol van opvoeders bij gevaarlijke online internet challenges?

De laatste jaren razen er veel verschillende internet challenges over het wereld wijde web. Deze challenges lijken vaak onschuldig, maar kunnen grote gevaren met zich meebrengen.

Lees meer

Artikel Het Parool Online challenges: vaak leuk, soms levensgevaarlijk

In Het Parool van 10 juli 2020 aandacht voor Online challenges naar aanleiding van de heropleving van de Blue Whale challenge.

Lees meer

Wat is een internet challenge?

Kliksafe besteedt in deze blog aandacht aan het fenomeen van internet challenges. De moeite waard om te lezen in deze tijd van veel thuis zitten en mogelijke verveling.

Lees meer

Ouders van overleden Tim maken film over ‘choking challenge’

Tim’s ouders zijn afgelopen zaterdag begonnen met de opnamen van een film die andere jongeren en hun ouders moet wijzen op de gevaren van deze internetchallenges. De film moet ook onderdeel worden van een eigentijdse mentorles voor scholen.

Lees meer

Radio Rijnmond

Om alle plannen handen en voeten te geven, heeft de familie een stichting opgericht: Tegen Internet Misstanden (T.I.M.). "We doen het uit naam van Tim om anderen te waarschuwen", legt moeder Anita uit.

Lees meer

Hart van Nederland

Een jaar na de dood van hun 16-jarige zoon Tim hebben Geert en Anita Reynders uit Arkel een duidelijke boodschap: laat je als ouders informeren en verdiep je in de gevaren van’ online challenges’.

Lees meer

M

Opnieuw een dode door vermoedelijk de ‘choking challenge’, een internetspelletje onder tieners. Hoe stoppen we dit? Te gast zijn Geert Reynders, hij verloor zijn zoon Tim vorig jaar aan dezelfde challenge, en Jacqueline Kleijer van Bureau Jeugd en Media.

Lees meer

Jinek

Begin vorige maand kwam de zestienjarige Tim Reynders om het leven tijdens een ‘choking challenge’. Een ‘wurgspelletje’ waarbij je bewust zuurstof afknijpt zodat je in een roes raakt. Geert en Anita Reynders, de ouders van Tim, willen jongeren en hun ouders waarschuwen voor de gevaren van dit spelletje. Vanavond zijn ze te gast bij Jinek. Net als de rector van Tim’s school, Eric van ’t Zelfde, die er ook iets over te zeggen heeft.

Lees meer