Documentaire The chocking game. Blijf in gesprek met je kind!

3 jaar na het overlijden van Tim zetten we vanuit Stichting T.I.M. onze documentaire online. Om ouders te waarschuwen dat het bij iedereen kan gebeuren, hebben we ervoor gekozen om het persoonlijke verhaal te vertellen. Wie was Tim? Wat is er die verschrikkelijke avond gebeurd? Welke wereld ging er toen voor ons open? 

Met de film hopen we dat ouders in gesprek gaan (en blijven) met hun kinderen over waar ze allemaal tegenaan lopen op internet. Jongeren worden bijvoorbeeld continu uitgedaagd om mee te doen aan challenges die ook gevaarlijk kunnen zijn. De choking game is hiervan één van de bekendste voorbeelden.

Bespreek het met je kind! Dit lijkt een eenvoudig advies. Maar wat als je als ouder niet weet wat er zich allemaal afspeelt op internet? En wat als je kinderen het zelf niet willen vertellen omdat ze merken dat het niet helemaal ok is? Ook voor het maken van deze documentaire hebben we bij jongeren gemerkt dat ze niet wilden vertellen over hun ervaringen. Het hele onderwerp lijkt in een taboe sfeer te zitten.

Dus ja het kost wat moeite om hier ongedwongen en niet veroordelend over te gaan praten. Maar de risico's zijn er echt. Dat hebben we helaas zelf ondervonden. Ook wij hadden dit nooit verwacht bij Tim. Ook wij hadden geïnformeerd willen worden.

Bekijk de documentaire en deel deze ajb zoveel mogelijk met andere ouders. Hopelijk kunnen we zo nieuwe slachtoffers voorkomen!

Geert, Anita en Anna Reynders

Stichting Tegen Internetmisstanden

“Op 6 mei 2017 overleed onze 16-jarige zoon Tim als gevolg van een fataal afgelopen 'choking game'. Voor ons is er toen helaas een totaal onbekende wereld opengegaan van gevaarlijke en absurde online challenges. Ouders, artsen, scholen en opvoeders weten steeds minder waar de kinderen mee geconfronteerd worden via internet. Als ouders en zus van Tim hebben we toen het idee opgevat om structureel te gaan waarschuwen voor dit soort online challenges. We willen voorkomen dat er nieuwe slachtoffers vallen onder jongeren.”

~ Geert & Anita Reynders

© copyright 2024 - Internetchallenges.nl - Alle rechten voorbehouden

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Contact

Internetchallenges.nl
Geert Reynders

Sluisweg 1c
4241 EA Arkel


info@internetchallenges.nl